اسید استاریک چیست

اسید استاریک چیستReviewed by Wordmsd on Apr 7Rating:

اسید استئاریک یا اسید استاریک (Stearic Acid) که اکتا دکانوییک اسید نیز نامیده میشود. یک اسید چرب اشباع با 18 اتم کربن می باشد که بطور طبیعی در بسیاری از چربی های گیاهی (به میزان کمتر از 5%) و چربی های جانوری (حداکثر 30%) یافت مشود.

فرمول ساختاری اسید استئاریک

اسید استئاریک اشباع از هیدرولیز چربی های حیوانی یا هیدروژنه کردن برخی از روغن های گیاهی غیراشباع بدست می آید. معمولا اسید استاریک تجاری دارای مقدار مساوی از اسید استئاریک و اسید پالمتیک و مقدار کمی اولییک اسید می باشد.

خرید اسید استئاریک

هومان سروش فرتاک توانایی تامین اسید استاریک با مناسبت ترین قیمت و در بالاترین کیفیت را داراست. جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان ما تماس حاصل بفرمایید.

کشور تولید کننده:

  • برند KLK مالزی گریدهای 1801،1803 و 1810
  • برند Wilmar اندونزی گریدهای 1810،1838،1843

بسته بندی: کیسه 25 کیلوگرمی

درصد خلوص : 92% flakes

کاربردهای اسید استاریک

اسید استاریک دارای کاربردهای متعددی در صنایع مختلف می باشد که در زیر به برخی از آنها اشاره می گردد:

  • صنایع داروسازی

اسید استئاریک در صنعت داروسازی به عنوان روان کننده برای پرکردن کپسول ها استفاده می شود هم چنین این ماده به عنوان یک افزودنی برای نگه داشتن محتویات و مواد داخل قرص ها و کمک به بهتر شکسته شدن آنها مورد استفاده قرار می گیرد.

  • شمع سازی

در صنعت شمع سازی اسید استاریک به عنوان ماده افزودنی به پارافین (10% اسید استاریک، 90% پارافین) استفاده می گردد و درنتیجه باعث بالا بردن نقطه ذوب پارافین و افزایش مدت زمان سوختن می شود، هم چنین اسید استئاریک در طول فرآیند تولید شمع باعث می شود شمع هنگام خنک شدن کوچک تر شده و راحت تر از قالب جدا شود.

  • صنایع آرایشی بهداشتی

اسید استئاریک در صنایع آرایشی و بهداشتی در ساخت محصولاتی مانند کرم ها، لوسیون ها،کرم پود،دئودورانت هاو… به عنوان امولسیون کننده و پایدارکننده استفاده می شود.

  • صنایع غدایی

از آنجایی که اسید استاریک هیچ گونه تاثیر منفی بر روی کلسترول خون ندارد لذا این ترکیب می تواند جایگزین مناسبی برای اسید های چرب ترانس در صنایع غذایی باشد. هم چنین استاریک در تولید محصولاتی مانند آب نبات ها به عنوان سخت کننده استفاده می شود.

بیشتر بخوانید: فروش بلبرینگ

  • صنایع شوینده

از اسید استئاریک در فرآیند تولید صابون و شامپو استفاده می شود.اسید استاریک با ایجاد خاصیت سخت شوندگی باعث حفظ شکل صابون و افزایش ماندگاری می شود. هم چنین اسید استئاریک به عنوان عامل امولسیون کننده درشوینده باعث ترکیب موادی مانند آب و روغن شده و درنتیجه روغن و آلودگی های روی پوست را پاک می کند. افزودن استئاریک اسید بعلاوه اتیلن گلیکول و گلیکول استئارات و گلیکول دی استئارات به شامپو و صابون باعث ایجاد تاثیر مروارید گونه می شود.

  • صنایع لاستیک سازی

اسید استئاریک در صنعت لاستیک سازی از طریق ایجاد خاصیت روان کنندگی و بهبود ویسکوزینه باعث نرم تر شدن بافت محصول نهایی لاستیک و انعطاف آن می شود. مقدار اسید استئاریک ضخامت نهایی لاستیک را تعیین می کند لذا باید توجه داشت اسید استاریک به مقدار مشخص اضافه گردد زیرا افزودن بیش از حد باعث ایجاد اثر متضاد (سخت شدن لاستیک) می گردد.

  • صنایع نساجی

در صنعت نساجی از اسید استاریک برای بهینه کردن خاصیت ضد آب پارچه استفاده میشود.واکنش اسید استاریک در ترکیب با فرمالدئید و ملامین اجزائی را بوجود می آورد که باعث ماندگاری و طول عمر پارچه در دفعات شستشو میشود.استئاریک اسید همچنین نرمی(لطافت) پارچه را بهبود می بخشد،بطوریکه به عنوان عامل کمکی پارچه شناخته میشود.

نکات ایمنیِ استفاده از اسید استئاریک

  1. اسید استئاریک در فرمول ساختاری خود دارای یک اتم هیدروژن است و از واکنش پذیری بالایی برخوردار است از این رو افراد هنگام کار با این ماده باید نکات ایمنی را مد نظر داشته باشند.
  2. تاکنون موردی برای اثرات سمی و عوارض حاد اسید استئاریک گزارش نشده است اما افرادی که با پودر اسید استاریک و یا بخارات و غبارهای آن در تماس هستند دچار تحریک چشم، پوست و دستگاه تنفسی خواهند شد.
  3. چنانچه پوست فرد با اسید استاریک تماس پیدا کند، محل تماس را باید سریعاً با آب شستشو داد و در صورت بروز سوزش زیاد و التهاب فوراً به پزشک مراجعه نمود. در صورت استنشاق بخارات اسید استئاریک و تحریک سیستم تنفسی، بهتر است فرد را به هوای آزاد منتقل کرد و در صورت امکان از کپسول اکسیژن برای تنفس بهتر او استفاده نمود.
  4. اسید استئاریک را باید به دور از منابع حرارتی، منابع گرمازا، آتش و رطوبت، انبار کردن و نگهداری نمود.

بیشتر بخوانید: فلوکولانت

پاسخی بگذارید